Razočarenje za gamere
20

Ubisoft odgodio igre Rainbow Six i Division za mobilne uređaje

D. B.
Ubisoft je objavio svoj finansijski izvještaj, koji sadrži razočaravajuću informaciju za sve one koji čekaju mobilne verzije igara Rainbow Six i The Division.

U izvještaju se navodi da je developerima potrebno više vremena da "ispune očekivanja na velikom i zahtjevnom tržištu", zbog čega pomenute igre neće debitivati u trenutnoj fiskalnoj godini izdavača, koja završava 31. marta 2025. godine. To praktično znači još jedno odgađanje dolaska igre Rainbow Six Mobile, koja se prvobitno trebala pojaviti 2022. godine. S druge strane, igra The Division Resurgence se očekivala prošle godine.

Ubisoft je investitorima saopćio da je teško definisati datum, a u fiskalnoj godini je preostalo još osam mjeseci. Kompanija želi da dva naslova "traju zauvijek" te da developeri rade kako bi osigurali da "igre budu savršene kada stignu na tržište".

S druge strane, Ubisoft je otkrio da besplatna "pucačina" XDefiant ima obećavajući start te da je u prve dvije sedmice privukla 10 miliona igrača nakon debija u maju. U planu su i interesantni projekti do kraja godine, a to su igre Star Wars Outlaws i Assassin's Creed Shadows.