Povratak u prošlost
57

Ubisoft potvrdio da radi na remakeu starih igara Assassin's Creed

D. B.
Stariji naslovi iz franšize Assassin's Creed uskoro će dobiti svoje modernizovane verzije, što znači bolju grafiku i druga poboljšanja namijenjena novijim konzolama i moćnijim kompjuterima.

Yves Guillemot, direktor Ubisofta, rekao je da traje proces remakea naslova Assassin's Creeda, koji će omogućiti kompaniji da poradi na starijim igrama i modernizuje njihove svjetove. Dodao je da "postoje svjetovi u starijim Assassin's Creed igrama koji su i dalje izuzetno bogati".

Guillemot je također kazao da Ubisoft želi da igre Assassin's Creed izlaze češće, no da nije cilj da iskustvo bude isto svake godine. Predstojeća igra Assassin's Creed Hexe, čija se radnja odvija tokom suđenja vješticama u Svetom rimskom carstvu, bit će značajno drugačija od igre Assassin's Creed Shadows. Radnja igre Shadows je smještena u Japanu krajem ere Sengoku te prikazuje stvarne događaje i historijske ličnosti iz tog perioda, uključujući feudalnog gospodara Odu Nobunagu. Ova igra će biti dostupna od 15. novembra.

Direktor Ubisofta nije otkrio koje igre će dobiti remake. Magazin Kotaku je ranije objavio da se radi na novoj verziji naslova Black Flag, a to je akciono-avanturistička igra fokusirana na pirate iz 18. stoljeća. Pojavila se 2013. godine te je postala jedan od omiljenih naslova u franšizi.

Ubisoft će predstaviti i novu platformu Animus hub, koju će igrači moći koristiti za igranje igara iz franšize istog dana kada se pojavi Shadows.

Animus hub, ranije poznat kao Infinity, potencijalno bi mogao postati prodavnica, što donosi nove mogućnosti.

Vezani članci