Nova korisna funkcija
15

WhatsApp korisnicima omogućio izdvajanje chatova i grupa u favorite

D. B.
WhatsApp, popularna platforma za dopisivanje, uvela je novu funkciju dizajniranu da unaprijedi korisničko iskustvo tako što omogućava stavljanje prioriteta na važne razgovore.

Funkcija poznata kao "favorite chats and groups" omogućava korisnicima da označe određene chatove i grupe kao favorite, čime će ih učiniti lako pristupačnim te će se lakše razlikovati od drugih razgovora.

Implementacija ove funkcije je u skladu tekućim naporima WhatsAppa da unaprijedi organizaciju i pojednostavi komunikaciju unutar aplikacije. Omogućavajući korisnicima da daju prioritet svojim najvažnijim razgovorima, WhatsApp ima za cilj da smanji vrijeme potrage za određenim razgovorima i grupama, čime se u konačnici povećava ukupna efikasnost.

Funkcija "favorite chats and groups" je prvobitno uvedena u beta verziju WhatsAppa, gdje je testirana i poboljšana nakon povratnih informacija korisnika. Nakon uspješnog testnog perioda, direktor Mete Mark Zuckerberg je najavio širenje funkcije putem svog zvaničnog kanala na WhatsAppu.

Funkcija je laka za upotrebu. Korisnici mogu označiti razgovore i grupe kao omiljene na više načina, uključujući karticu Favorites unutar liste chatova, u sekciji chat info ili u kartici calls (pozivi). Pored toga, korisnici mogu upravljati svojim favoritima u podešavanjima aplikacije, što predstavlja centralizovanu lokaciju za dodavanje, organizovanje i uklanjanje favorita.

Pored mogućnosti označavanja chatova i grupa kao favorita, WhatsApp je uveo filtere unutar kartica za razgovore i pozive. Ovi filteri omogućavaju korisnicima da brzo pronađu svoje omiljene razgovore, što dodatno pojednostavljuje proces komunikacije.

Uvođenje funkcije "favorite chats and groups" je postepeno, a neki korisnici Androida i iOS-a već imaju pristup. Ipak, očekuje se da će biti na raspolaganju svim korisnicima u narednim sedmicama.