Pohrana u aplikaciji
1

WhatsApp mijenja način upravljanja kontaktima, bit će koristan u slučaju gubljenja uređaja

D. B.
WhatsApp je najavio važne promjene u svojoj aplikaciji, koje se odnose na upravljanje kontaktima.

Dosad su kontakti u WhatsAppu bili isti oni koji su dostupni na mobitelu, no to npr. može biti problem korisnicima koji izgube svoj uređaj i pritom nemaju backup kontakata.

Ovo može biti glavobolja i za one koji s nekim dijele mobitel, kao i onima koji na jednom uređaju koriste više profila s odvojenim kontaktima.

Srećom, WhatsApp sada ima rješenje, a to je ugrađeni upravitelj kontaktima, koji će korisnicima omogućiti da sačuvaju kontakte u aplikaciji, a time će se spriječiti gubljenje kontakata kada promijene mobitel.

Prvi korak u implementaciji ove nove funkcije je mogućnost pohranjivanja kontakata na WhatsApp Web i Windows. Kompanija Meta, u čijem je WhatsApp vlasništvu, navodi da će korisnici u budućnosti moći pohraniti kontakte na druge povezane uređaje.

Kontakti koje pohrane u WhatsAppu koriste novu tehnologiju za čuvanje privatnosti pod nazivom Identity Proof Linked Storage (IPLS), koja šifrira imena i brojeve kontakata, a može im pristupiti samo vlasnik.

U budućnosti će biti uveden i sistem korisničkog imena, koji će omogućiti korištenje aplikacije bez povezivanja naloga s telefonskim brojem.