U formi PIN-a
30

WhatsApp uvodi funkciju za zaštitu privatnosti vezanu za korisnička imena

D. B.
WhatsApp već duže vrijeme radi na dodavanju podrške za korisnička imena, a iako ova funkcija još uvijek nije dospjela u javnost, ipak je dobila interesantan dodatak.

Najnovija beta verzija WhatsAppa za Android (2.24.18.2) omogućava korisniku da postavi PIN za korisničko ime, tako da osobe s kojima nije imao interakciju ranije zapravo mu neće moći poslati poruku iako znaju njegovo korisničko ime.

Ovo zvuči kao zaista korisna funkcija koja bi trebala smanjiti količinu spama, a upravo je spam jedan od većih problema WhatsAppa u današnje vrijeme. Kada funkcija bude dostupna svima, osobe koje žele kontaktirati korisnika ne trebaju znati samo njegovo korisničko ime, nego i PIN sačinjen od najmanje četiri broja.

S druge strane, razgovori s osobama s kojima je korisnik već u komunikaciji nastavit će se kao da se ništa nije promijenilo, čak i kada se korisnička imena uvedu za sve.

Nažalost, zasad nije poznato kada će korisnička imena i PIN podrška stići do korisnika, a sudeći prema tempu WhatsAppa, bilo bi iznenađenje da se to dogodi prije kraja godine.