Nova flagship serija
8

Xiaomi 15 i 15 Pro stižu 29. oktobra, objavljeni zvanični renderi

D. B.
Xiaomi će 29. oktobra u 19:00 sati po vremenu u Kini predstaviti Xiaomi 15 seriju mobitela, a pojavili su se i zvanični renderi uređaja.

Datum predstavljanja je putem društvene mreže Weibo potvrdio direktor Xiaomija Lu Weibing, dok je tehnološki blogger Kartikey Singh objavio zvanične rendere visoke kvalitete, koji otkrivaju izgled novih mobitela.

Poznato je da debljina Xiaomija 15 Pro iznosi 8,35 mm te da je težak 213 grama, odnosno 10 grama manje u odnosu na Xiaomi 14 Pro.

Dobio je Micro Quad Curved zakrivljeni ekran, koji štiti druga generacija Xiaomi Longjing stakla. Weibing je kazao da modul kamere ima keramički Deco dizajn objektiva.

Xiaomi 15 ima 6,36-inčni ekran s ivicama debljina 1,38 mm po čemu bi trebao biti rival nadolazećem smartphoneu Oppo Find X8 u "kategoriji najtanjih ivica".

Serija Xiaomi 15 će biti prva u historiji Xiaomija koja će koristiti ultrasonični senzor za otisak prsta umjesto optičkog. Ultrasonična tehnologija je generalno brža i preciznija, a također ne treba osvijetliti prst kako bi ga skenirala.

Više informacija će biti saopćeno na predstavljanju 29. oktobra.