Poput modela Mi 11 Ultra
8

Xiaomi Mi 11 Pro će imati sekundarni ekran na stražnjoj strani

D. B.
Baš kao što je slučaj s Xiaomijevim smartphoneom Mi 11 Ultra, model Mi 11 Pro će također imati sekundarni ekran na stražnjoj strani.

Sekundarni mali ekran bit će smješten u modulu kamere u kojem će se pored njega nalaziti dva sočiva na gornjoj lijevoj poziciji, periskopska kamera ispod, dok će ekran svoje mjesto naći na desnoj strani. Radi se ekranu koji će prikazivati odbrojavanje ukoliko uključite timer za fotografisanje. Također, ekran će imati i druge funkcije, a vjeruje se da će biti koristan prilikom pravljenja selfie fotografija.

Očekuje se da će Mi 11 Ultra i Mi 11 Pro koristiti veliki Samsungov GN2 senzor, kao i da će periskopska kamera ponuditi 120x digitalno zumiranje.

Na prednjoj strani uređaja će se nalaziti 6,8‚-inčni AMOLED ekran rezolucije 1440+ i frekvencije osvježavanja od 120Hz. Oba modela pokretat će Qualcommov procesor Snapdragon 888.

Mi 11 Pro će podržavati 66W, a Mi 11 Ultra 120W punjenje.

Xiaomi će u martu i aprilu predstaviti nove uređaje uključujući flagship mobitele, a pored navedenih se očekuje i model Lite koji će u Evropi koštati 410 eura.