Za još bolje iskustvo
10

YouTube omogućio "sleep timer" za sve korisnike i fino podešavanje brzine reprodukcije

D. B.
YouTube uvodi određena poboljšanja svoje platforme "osluškujući" povratne informacije korisnika, a sada će oni moći koristiti fino podešavanje brzine reprodukcije, kao i "sleep timer".

Korisnici popularnog videoservisa mogu podesiti reprodukciju na 0,05x, za razliku od 0,25x kao dosad, dok je maksimum i dalje ostao 2x.

YouTube je odlučio omogućiti korištenje svog "sleep timera" svim korisnicima, a on funkcioniše očekivano. Korisnik može podesiti timer da zaustavi reprodukciju nakon 10, 15, 20, 30 ili 45 minuta, jedan sat ili nakon završetka tekućeg videa. Ove opcije su ranije bile dostupne samo Premium pretplatnicima.

Pretraživanje u landscape modu će biti unaprijeđeno za iOS nešto kasnije ove godine, a in-app miniplayer se sada može podešavati po veličini te se može pomicati. Također korisnici mogu kreirati kolaborativne liste za reprodukciju, dizajnirati vlastite prilagođene thumbnailove koristeći vlastite fotografije ili generativni AI. Kasnije ove godine će biti moguće glasati za klipove u listi za reprodukciju.

Značke stižu u aplikacije YouTube i YouTube Music na mobilne uređaje, a među njima su one za prve pretplatnike članove kanala, za osobu koja ispravno ispunjava kvizove i drugo.

YouTube za TV dobija više "kinematografski osjećaj", šta god to značilo. Može se očekivati nešto više roze boje i drugih svjetlosnih detalja koji dodaju dinamiku YouTubeu kakvog poznajete i volite", saopćeno je iz kompanije. Kada korisnik posjeti stranicu kanala putem TV-a, video će se pokrenuti automatski i tako pružiti teaser sadržaja određenog kreatora.