Nasljednik Kevelja
16

Admir Rahimić novi predsjednik Fudbalskog kluba Velež

N. K.
Admir Rahimić (Foto: FK Velež)
Admir Rahimić (Foto: FK Velež)
U sali Centra za kulturu Mostar sinoć održana vanredna izborna Skupština FK Velež na kojoj je klub, voljom većine skupštinskih delegata, dobio novo rukovodstvo koje će, u narednom periodu, preuzeti na sebe upravljanje klubom i raditi na njegovom daljem razvoju i unapređenju.
Skupštini je prisustvovalo 41 od ukupno 50 članova.

Senad Kevelj, koji je prije 14 dana podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba, se obratio Skupštini i u svom izlaganju se primarno bazirao na finansijsko stanje kluba u proteklom periodu. Prezentovao je sve ono što je prethodna uprava u svom mandatu ostvarila u proteklih 21 mjesec koje je proveo kao prvi čovjek kluba, osvrnuvši se na brojne projekte koji su urađeni, kao i one koji su u završnoj fazi i projekte čiji početak realizacije slijedi. Kevelj je naglasio činjenica da na kraju svog mandata, novom predsjedniku kluba i upravnom odboru kluba predaje klub na zdravim finansijskim osnovama.

U svom izlaganju Kevelj se dotakao i ostavke koju je podnio, rekavši da je kao prvi čovjek kluba, prevashodno zbog loših rezultata koje klub ostvaruje početkom ove sezone, preuzeo odgovornost i podnio ostavku zahvalivši se svim svojim saradnicima te poželjevši sreću i uspjeh svom nasljedniku.

Nakon izlaganja Kevelja, uslijedila je rasprava članova skupštine u kojoj su u zanimljivoj diskusiji izneseni brojni konstruktivni prijedlozi u svrhu unapređenja rada kluba.

Skupština kluba je potom i formalno-pravno, po osnovu podnesene ostavke, razriješila Senada Kevelja sa mjesta predsjednika Fudbalskog kluba Velež.

Jedini zvanični kandidat za novog predsjednika kluba Admir Rahimić obratio se prisutnim članovima skupštine i prije svega se zahvalio svom prethodniku na nesebičnoj energiji i zalaganju u proteklom periodu, nakon čega je prezentovao smjernice, ciljeve i vizije razvoja Fudbalskog kluba Velež za naredni period, koje je predložio skupštini.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam u prethodnom periodu imao priliku raditi sa sada već bivšim predsjednikom kluba Senadom Keveljom. Mišljenja sam da smo u proteklih 21 mjesec radili dobre stvari, a naravno da je bilo i grešaka, ali su one svakako sastavni dio svakog ozbiljnog posla. Stava sam da klub mora imati kontinuitet dobrog upravljanja i da ne smijemo dopustiti da ode u nemirne vode. Moramo nastaviti ići naprijed, te naporno raditi kako bi još i dodatno ojačali i stabilizovali rad našeg kluba", istakao je u svom obraćanju Rahimić.

Nakon obraćanja i prezentacija smjernica skupština je jednoglasno imenovala Admira Rahimića za novog predsjednika Fudbalskog kluba Velež Mostar.

Na prijedlog novog predsjednika kluba, za zamjenika predsjednika FK Velež imenovan je dugogodišnji član uprave i sponzor kluba Anel Demić.

Pored predsjednika Rahimića i zamjenika predsjednika Demića, skupština je imenovala i novi saziv Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež koji će u narednom periodu činiti Amira Trbonja, Fahrudin Umihanić, Nedim Marić, Adnan Frenjo, Nedim Badžak i Haris Maksumić.