Neobičan potez
0

Arsenalova svlačionica bogatija za novo pojačanje, Arteta angažovao kućnog ljubimca

N. K.
Neobična odluka Arsenalovog trenera (Foto: The Sun)
Neobična odluka Arsenalovog trenera (Foto: The Sun)
Arsenalov trener Mikel Arteta (41) angažovao je novo pojačanje za Topnike, a engleski mediji su objavili da je to smeđi labrador.
Naime, Arteta smatra kako će pas, kojeg su igrači nazvali Win (pobjeda), smanjiti nivo stresa kod svojih igrača te mu pomoći da izvuče najbolje iz svoje ekipe.

Smatra i kako će pas pomoći u stvaranju još većeg zajedništva ekipe i duha koji ih je vidio tako blizu osvajanja naslova prvaka Engleske ove sezone.

Inače, vlasnik psa je član osoblja, ali Win nekoliko puta sedmično dolazi u Arsenalov trening centar London Colney.

Španski trener je pojačao ekipu s labradorom jer je dokazano kako psi mogu imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, poboljšati raspoloženje te smanjiti nivo stresa.

Artreta je poznat kao trener koji brojnim nekonvencionalnim potezima pokušava osnažiti ekipu, a Win je sada njegov najnoviji alat za motivaciju.

Podsjetimo, Arsenal se trenutno na drugom mjestu Premiershipa sa četiri boda manje od Manchester Cityja koji ima i utakmicu više za odigrati.

Arsenal će do kraja sezone odigrati još dvije utakmice. Već sutra je na rasporedu duel s Nottingham Forestom u gostima, a u posljednjem kolu Topnici će dočekati Wolvese.