Rekord U-15 konkurencije
34

Još jedno veliko čudo atletike: Dječak (14) srušio svjetski rekord na 100 metara

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što je svijet obišao čudesan podvig mladog sprintera Gouta Gouta (16) u Australiji, kada je istrčao 100 metara za 10,2 sekunde, još jedan talentovani klinac svojim dostignućem skrenuo je pažnju na veliki potencijal koji dolazi.
Britanski atletičar Divine Iheme (14) postavio je svjetski rekord za atletičare do 15 godina jer je istrčao 100 metara za 10,3 sekunde. O kakvom se talentu radi, najbolje govori podatak da je dosadašnji rekord u ovom uzrastu držao Jamajčanin Sachin Dennis s vremenom 10,51.

Iheme je definitivno neko čije ćemo ime slušati u budućnosti atletike, a najbolje od svega je njegov razvoj, jer je prije godinu i po trčao 100 metara za 11,3 sekunde, što dovoljno govori o njegovom napretku.

Postignuća ove dvojice mladih atletičara navela su fanove na društvenim mrežama da predviđaju kako će Gout Gout i Divine Iheme biti veliki rivali u budućnosti od kojih će zavisiti i izgled atletske historije.

Iako se još uvijek nije pojavio snimak utrke mladog Britanca, njegov rekord priznali su iz Međunarodne atletske federacije nakon takmičenja u Lee Valleyu.