Brani boje BiH
160

Maratonac iz Goražda Emir Hastor ponovo na Berlinskom maratonu

E. A.
Emir Hastor, najbolji bh. maratonac branit će boje Bosne i Hercegovine na jubilarnom 50. Berlinskom maratonu koji se održava sutra.

Hastor u kontinuitetu ima dobre rezultate, ističe da mu je cilj popraviti plasman iz prošle godine.

"U potpunosti sam spreman i fokusiran na maraton u Berlinu koji će se održati u nedjelju u 9.15 minuta uz direktan prenos na Arena Sport. Naporno sam trenirao, znam gdje sam pogriješio prošle godine. Ove godine sam već ostvario mnogo bolji rezultat na Sarajevskom maratonu u odnosu na prošlogodišnji Berlinski maraton, tako da u Berlin idem po svoj i najbolji rezultat BiH u posljednjih 15 – 20 godina", kazao je Hastor.

Hastor dodaje i da je tokom sezone treninge u potpunosti podredio pripremama za ovaj maraton.

"Goražde i BiH ove godine ima još jednog predstavnika, a to je član Atletskog kluba Goražde Anes Popović koji će se među više od 55.000 takmičara pojaviti na startu u Berlinu. Hvala svima koji nas podržavaju sve ove godine", poručio je Hastor.

Berlinski maraton, jedan od najprestižnijih u svijetu, Hastor je prvi put istrčao prošle godine za 2:40:24 sati. U konkurenciji 55 hiljada takmičara, u svojoj kategoriji zauzeo je 139. mjesto, a u ukupnoj konkurenciji 701. mjesto.