Morala se izvinjavati
36

Najbolja crnogorska atletičarka napravila veliki skandal, nazvala je orla s državnog grba kokoškom

E. B.
Marija Vuković
Marija Vuković
Najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković je dospjela u centar skandala nakon što je nazvala orla sa državnog grba kokoškom.

Vuković, koja je prije nekoliko dana napunila 32 godine, je gostujući u emisiji "Igram svoju igru" na RTCG, gdje se predstavljaju olimpijci pred Olimpijske igre u Parizu, orla sa zastave Crne Gore nazvala kokoškom.

U jednom segmentu emisije dobila je zadatak da nacrta maskotu Olimpijskih igara. Ona nije znala o čemu se radi, te je zatražila pomoć voditelja.

"Medvjed, patka, kokoška...", glasila je sugestija, a kao dodatna pomoć joj je rečeno da je u pitanju pernata životinja

"Kokoš! Ova naša kokoška sa zastave", odgovorila je Marija, koja je zgrozila crnogorsku javnost, te je dobila brojne uvredljive komentare na Instagramu.

"Ti si kokoška!", "Sram te bilo! Jedina kokoška ovdje si ti!", samo su neki od komentara upućenih Vuković.

Marija, koja je rođena u Kninu 1992. godine usred rata u Hrvatskoj, te je tokom akcije Oluja s porodicom pobjegla najprije u Srbiju, a potom i u Crnu Goru, se oglasila i izvinila za svoje nepromišljene riječi.

"Dragi prijatelji, duboko se izvinjavam zbog svoje nepromišljene izjave tokom snimanja serijala 'Igram svoju igru'. Namjera mi nije bila da povrijedim ničije osjećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem. Možete da me osuđujete zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi.

Ali u jedno budite sigurni - nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namjerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe. Nastavit ću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvijek i radila! A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se učinim sve vas ponosnim", poručila je Marija u svom saopćenju na Instagramu uz fotografiju gdje ponosno pozira sa zastavom Crne Gore.

Vuković je na Evropskom prvenstvu 2022. godine u Minhenu donijela prvu medalju za Crnu Goru, te je dva puta proglašena za najbolju sportistkinju Crne Gore.

U Parizu je jedna od glavnih kandidatkinja da svojoj zemlji donese medalju.