Održano u Zenici
132

Nedžad Pirić i Sajjra Poljo najbolji atletičari na prvenstvu za paraplegičare u Zenici

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na Atletskom stadionu u Zenici održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo i 20. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH gdje su iznimno dobre rezultate postigli takmičari iz Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona.

Ovo takmičenje se održava u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH, a domaćin gostiju iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine bilo je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Na igrama je učestvovalo 85 takmičara, a premijer ZDK Nezir Pivić svečano je otvorio ove igre, dok su se prisutnima obratili i ministri te pomoćnici ministara nadležnih ministarstava kantona i Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedinstvena poruka koja je poslana odisala je željom da sport i mladi budu prioritet i fokus svih nivoa vlasti, a posebno sport osoba sa invaliditetom.

Po završenom takmičenju u ženskoj kategoriji ekipno u atletici prvoplasirani je bio ZDK, zatim BPK i Kanton Sarajevo, dok su u muškoj konkurenciji ekipno najbolje rezultate upisali SBK, USK i Crna Gora.

Ukupni pobjednici u atletici su iz ZDK, zatim SBK i USK, dok su takmičari iz ZDK briljirali i u prvenstvu u šahu, a iza njih je bila ekipa Republike Srpske i Srednjobosanskog kantona.

Najbolji pojedinac u atletici je Nedžad Pirić iz Tuzlanskog kantona, a najbolja atletičarka Sajjra Poljo iz selekcije Zeničko-dobojskog kantona.