Samo lakše povrede
27

Olimpijski šampion i rekorder preživio pad aviona, strašne fotografije sa mjesta nesreće

K. H.
David Rudisha je prošao bez težih povreda (Foto: Twitter)
David Rudisha je prošao bez težih povreda (Foto: Twitter)
Proslavljeni kenijski atletičar i dvostruki olimpijski šampion na 800 metara - David Rudisha, preživio je avionsku nesreću u rodnoj zemlji nakon što je došlo do kvara na motoru letjelice u kojoj se nalazio s još pet putnika.

Svjetski rekorder na spomenutim dionicama je, pišu mediji iz Kenije, avionom poletio iz rezervata za divlje životinje Kimana, gdje je prisustvovao Masai Olimpijskim igrama.

Kako je rekao novinarima, motor aviona prestao je raditi nakon osam minuta leta, a pilot je pokušao prinudno sletjeti.

"Pilot je vidio neki čist prostor gdje je pokušao spustiti avion, ali je jedno od krila udarilo u drvo, prije nego što se avion počeo okretati i prije nego je udario u stijenu. Hvala Bogu što smo svi ostali živi i s lakšim povredama", rekao je Rudisha.

Srećom, Rudisha je prošao samo s lakšim povredama, a žalio se jedino na bolove u leđima. Srećom po njega i ostale putnike, avion nije bio na velikoj visini i jasno je da sve moglo završiti tragično.
Kenijski atletičar je dvostruki olimpijski šampion na 800 metara i vlasnik svjetskog rekorda (1:40.91), koji je postavio 2012. godine. Posljednji put se takmičio na međunarodnom nivou prije pet godina.