UFC 308
61

Aleksandar Rakić nije uspio, izgubio je od Dagestanca Ankalajeva u borbi karijere

D. P.
Jednoglasna odluka sudija (Foto: Screenshot)
Jednoglasna odluka sudija (Foto: Screenshot)
Na UFC 308 eventu u Abu Dhabiju večeras je borbu karijere imao srbijanski MMA borac Aleksandar Rakić, ali je doživio poraz od ruskog borca Magomeda Ankalajeva.

Rakić se vratio nakon dvije teške povrede i duže pauze, a za rivala imao je odličnog Dagestanca Ankalajeva.

Večerašnja borba za Srbijanca bila je najvažnija u dosadašnjoj karijeri, ali je na kraju poražen od dosadašnjeg prvoplasiranog na rang-listi izazivača. To znači da rođeni Bečlija neće biti izazivač, dok će se za pojas boriti 32-godišnji Dagestanac.

Prva runda je pripala Rakiću, koji je izvrsno ušao u meč i činilo se da ima sve pod kontrolom, ali u drugoj rundi je mnogo bolji i konkretniji bio Rus. Nanio je mnogo štete Rakiću lijevim krošeom i direktom, kojima je kažnjavao svaku i najmanju grešku rivala i tako se potpuno vratio u meč.

U odlučujućoj trećoj rundi je Ankalaev također bio bolji i zasluženo je odnio pobjedu protiv Rakića, koji je u nekoliko navrata pokušao rušiti Dagestanca, kako bi na taj način došao do pobjede, ali bezuspješno.

Jednoglasnom odlukom sudija (29:28 x3) na kraju je potpuno zasluženo slavio Ankalajev i tako došao do 20. pobjede u karijeri.

U borbama održanim ranije izdvaja se spektakularan nokaut Šare Magomedova nad Armenom Petrosjanom u drugoj rundi borbe srednje kategorije.

Borbu večeri oko 23 sata održat će špansko-gruzijski borac Ilija Topurija protiv Maxa Hollowaya.