UFC 303
96

Alex Pereira u stilu Cro Copa nokautirao Jirija Prochazku i ponovo odbranio titulu prvaka

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Sinoć je u Las Vegasu održan event UFC 303 na kojem smo vidjeli novu sjajnu predstavu Alexa Pereire koji je spektakularnim nokautom odbranio titulu u poluteškoj kategoriji protiv Jirija Prochazke.

Event su trebali predvoditi Conor McGregor i Michel Chandler, no Irac je otkazao borbu zbog povrede, te je u glanu borbu promaknut okršaj Pereire i Prochazke za titulu u poluteškoj kategoriji.

Kao što je i očekivano, borba nije razočarala, a završena je nakon 12 sekundi u drugoj rundi.

Realno gledano, borba je završena nakon samo pet sekundi druge runde nakon što je Pereira u stilu Cro Copa lijevom nogom u glavu udario Prochazku koji je odmah pao na parter.

U narednih sedam sekundi sudija je pružio šansu Čehu da se brani od razornih udaraca rukama Pereire, no ubrzo je shvatio da od toga nema ništa, te je prekinuo borbu.

Pereira je prije dvije i po godine debitovao u UFC-u i u devet borbi je upisao osam pobjeda, od kojih pet protiv nekadašnjih prvaka, osvojio je titule prvaka u dvije različite težinske kategorije (srednja i poluteška), te je imao dvije odbrane pojasa.

Nakon borbe otkrio je da mu je ambicija osvojiti titulu i u teškoj kategoriji.

"‘Mislim da je prelazak u tešku kategoriju moja budućnost. Mislim da se puno pita i fanove, jer to su ljudi koji plaćaju sve ovo. Ako je to nešto što oni žele, mislim da je neizbježno", rekao je Pereira.