Ponos države
268

Boje Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u boksu brani 14 dječaka i djevojčica

E. B.
Bokserski savez Bosne i Hercegovine danas je predstavio spisak reprezentacije naše zemlje na predstojećem Evropskom prvenstvu u boksu za juniore (uzrast 15 i 16 godina).

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 12 dječaka i dvije djevojčice, te predstavlja jednu od najjačih selekcija naše zemlje u ovoj kategoriji u posljednjih nekoliko decenija. Iz Saveza s ponosom ističu da reprezentaciju čine bokseri i bokserke iz cijele zemlje.

"Sutra kreće prvenstvo i pored toga što smo domaćini takmičenja, važnu pažnju smo posvetili pripremama reprezentacije kako bismo napravili vrhunski rezultat. Veliko hvala selektoru Almedinu Fetahoviću, te trenerima Emiru Telaloviću, Adnanu Redžoviću, Slobodanu Jekiću, Muradifu Salkiću, Saninu Ajanoviću, Jasminu Pešteku, Saši Trniniću i Redžepu Haliloviću na vrijednom radu i doprinosu razvoju sjajnog tima koji imamo danas. Vrijedi napomenuti rukovodstvo Saveza, uz posebnu zahvalnost predsjedniku Saveza Predragu Bartuli, potpredsjedniku Zijadu Hodžiću, Enesu Pešteku, Zdravki Simoviću, Srđanu Govedarici, Mersedu Muliću, Elvedinu Dubravcu, Džemalu Bašiću, Kenanu Omičeviću, Esmiru Kukiću, Mehmedu Fetahoviću i Nedžadu Mariću, kao i ljudima iz EUBC-a na podršci našoj reprezentaciji, posebno Dragoljubu Radoviću, menadžeru prvenstva", poručio je generalni sekretar Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Pašić.

Reprezentaciju čine Šejla Biberović (-50kg), Asija Turković (-57kg), Aleksa Jovanović (-48 kg), Rejjan Jakupović (- 50 kg), Aleksandar Veljović (-52 kg), Bane Čolić (-54 kg), Milan Grbić (-57 kg), Tarik Hurić (-60 kg), Eldin Hodžić (-63 kg), Jasmin Kiridžić (-66 kg), Emel Selmanović (-70 kg), Mirsad Kalaća (-75 kg), Benjamin Zlatanović (-80 kg) i Faris Alihodžić (+80 kg).

"Ovo je nova generacija, oni su spremni napraviti vrhunske rezultate na Prvenstvu i pokazatelj su da boks u Bosni i Hercegovini ima budućnost. Želimo poslati poruku da je važno da radimo sa našom djecom, da gradimo društvo i zajednicu gdje će izgraditi svoje samopouzdanje, gdje će biti ponosni na zemlju iz koje dolaze i braniti boje zastave Bosne i Hercegovine. Veliko hvala svim ljudima u Savezu, koji su u vremenima izazova za ovaj sport, dali svoj maksimum kako bismo imali vrhunsko Prvenstvo i nadam se - vrhunske rezultate naše djece", poručio je Pašić.

Pored takmičara, vrijedi napomenuti i da je među sudije Evropskog prvenstva nominovana Tina Poletan iz Bosne i Hercegovine.