U njegovoj disciplini
17

Čečenska zvijer spremna za povratak: Pogledajte kako se Čimajev poigrao sa zlatnim olimpijcem

N. M.
Čimajev se poigrao s olimpijskim šampionom (Foto: Screenshot)
Čimajev se poigrao s olimpijskim šampionom (Foto: Screenshot)
Fantastični čečenski MMA borac Hamzat Čimajev u narednu subotu se vraća u oktagon nakon jednogodišnje pauze, a protivnik na događaju UFC 308 bit će mu Robert Whittaker.

U toku je posljednja sedmica u kojoj Čimajev ima sparinge pred ovaj veliki okršaj u srednjoj kategoriji, a na društvenim mrežama se pojavio snimak njegovog sudara sa Uzbekistancem Razambekom Žamalovim, aktuelnim olimpijskim šampionom.

Žamalov je ljetos na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio zlatnu medalju u hrvanju, u kategoriji do 74 kilograma, a na snimku koji je objavljen ovih dana vidi se kako ga Čimajev potpuno dominira u njegovoj disciplini.

Poigravao se Čimajev sa Žamalovim i tokom sparinga hrvanja mu je radio šta je poželio, što je impresioniralo sve fanove čečenske zvijeri, ali i MMA-a generalno.

Čimajev je u svojoj karijeri i dalje neporažen jer je na omjeru od 13 pobjeda i bez poraza, a posljednji trijumf je ostvario u okršaju sa Kamaruom Usmanom u oktobru 2023. godine, kada je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Duel Čimajeva i Whittakera je na rasporedu u subotu 26. oktobra na velikom UFC eventu u Abu Dhabiju.