Srdačan susret
520

Čečenski MMA borac nakon najveće pobjede u karijeri posjetio i darovao Kadirova

N. K.
Čimajev s Kadirovim (Foto: Instagram)
Čimajev s Kadirovim (Foto: Instagram)
Jedan od najboljih MMA boraca današnjice Hamzat Čimajev nakon posljednjih uspjeha u ringu vratio se u rodnu Čečeniju te odmah održao sastanak s tamošnjim prvim čovjekom Ramzanom Kadirovim.
Dosad neporaženi švedski borac čečenskog porijekla ima skor 11-0 u profesionalnim borbama, a samo njegov posljednji meč protiv Gilberta Burnsa odlučile su sudije nakon 15 minuta borbe u oktagonu. Ostale je protivnike ranije završavao.

Bila je to najveća pobjeda u karijeri borca koji je s 18 godina izbjegao u Švedsku što je bio dovoljan razlog da ga primi Kadirov, inače čovjek čije jedinice već sedmicama ratuju u Ukrajini.

"Nakon velike pobjede nad Brazilcem Gilbertom Burnsom 'Čečenski vuk' Hamzat Čimajev, po povratku u rodni kraj, prvo što je uradio je mene posjetio. S velikim zadovoljstvom sam upoznao našeg neporaženog borca i lično mu čestitao pobjedu. Također, Hamzat nije zaboravio na moju posvećenost sportu i zdravom načinu života i uručio mi je poklone u vidu sportske opreme. Hamzat je jedinstven borac, ima ogroman arsenal borbenih vještina. Iznova nas raduje spektakularnim borbama, ne ostavljajući šanse za pobjedu svojim protivnicima, koji su, nesretnim sticajem okolnosti, izašli jedan na jedan s njim. Broj bezuslovnih pobjeda ubrzano raste, za razliku od poraza, čija je oznaka uvijek na nuli. Skroman u svakodnevnom životu, Hamzat se, ušavši u oktagon, u trenu transformiše u nezaustavljivog borca koji ne trpi poraz. Hamzatu od srca želim uspjeh u sportskim aktivnostima i još jednom mu čestitam na sjajnoj pobjedi! Siguran sam da će postići velike visine i da će lako proći sve naredne protivnike", napisao je na društvenim mrežama jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Podsjetimo, Čečeni su poznati kao veliki ljubitelji borilačkih sportova pa su posljednjih godina brojni MMA prvaci dolazili baš iz ovog regiona.

Najpoznatiji od njih svakako je Habib Nurmagomedov, koji se nakon smrti oca zakleo da više neće ulaziti u oktagon ni pod kojim uslovima.