Nije se suzdržao
198

Čečenski UFC borac: Prvak nam je gej Afrikanac, vratimo pojas normalnim ljudima

N. K.
Hamzat Čimajev (Foto: EPA-EFE)
Hamzat Čimajev (Foto: EPA-EFE)
Čečensko-švedska UFC zvijezda Hamzat Čimajev (30) je u razgovoru sa svojim prijateljem i također poznatim borcem Darrenom Tillom žestoko prozvao svog mogućeg protivnika Dricusa Du Plessisa.

"Moramo vratiti titulu normalnim ljudima. Ovaj gej koji drži pojas, to nije normalno. Prvi put čujem da je Afrikanac gej", rekao je Čimajev koji u karijeri ima omjer od 13 pobjeda i nula poraza.

Međutim, Du Plessis nije homoseksualac, odnosno nije se deklarisao, ali njegovu seksualnu orijentaciju već su prije spominjali drugi borci.

Društvenim mrežama su često kolale fotografije na kojima se "sumnjivo" ljubi s trenerom nakon meča, a prije godinu dana u javnost su izašle fotografije njegovih navodnih zaruka s muškarcem ispod Eiffelovog tornja.

Iako je Till pokušao u nekoliko navrata utišati Čimajeva kako ne bi imao problema s UFC-om, on nije odustajao od vrijeđanja Južnoafrikanca.

Podsjetimo, Čimajev je trebao imati meč prije dva mjeseca u Saudijskoj Arabiji protiv Roberta Whittakera, ali je borba pomaknuta zbog bolesti jednog od najboljih boraca na svijetu.

Pobjednik iz ovog meča mogao bi vrlo skoro dobiti i napad na titulu prvaka u srednjoj kategoriji koju trenutno drži upravo Du Plessis.