Ponižavao ga je
47

Čudna scena u borbi za UFC pojas: Novi prvak ljubio rivala pa zamalo nokautiran

N. M.
Foto: Twitter/Montaža
Foto: Twitter/Montaža
U noći sa subote na nedjelju je u Las Vegasu održan novi UFC spektakl pod nazivom UFC 306, a obilježio ga je sudar dvojice sjajnih boraca za titulu u bantam kategoriji (do 61 kilogram).

Radi se o Merabu Dvalishviliju i Seanu O'Malleyju, koji je bio branilac titule prvaka u ovom meču, ali Gruzijac ga je potpuno izdominirao tokom pet rundi borbe.

Slavio je Dvalishvili jednoglasnom odlukom sudija, a poslije meča se mnogo priča o čudnoj sceni s kraja druge runde, kada je Gruzijac ljubio Amerikanca.

Pokušavao je tada Dvalishvili da gušenjem završi meč i odnese pobjedu, a pošto se bližio kraj runde uvidio je da to neće uspjeti.

Kada je preostalo još pet sekundi, nekoliko je puta Dvalishvili poljubio svog nemoćnog rivala u leđa i ustao krenuvši ka svom uglu. Vrijeme tada još uvijek nije bilo isteklo, a to je Dvalishvilija zamalo skupo koštalo.

Naime, O'Malley je iskoristio nepažnju Gruzijca i u posljednjoj sekundi ga žestoko udario s leđa, ali nije ga uspio i nokautirati.

Imao je Dvalishvili sreće i "preživio" taj udarac, a na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija nakon pet rundi dominacije.