Prije šest godina
190

Dosad neviđeni snimak: Evo šta je Habib govorio McGregoru dok ga je davio u čuvenoj borbi

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Prije šest godina održao se jedan od najiščekivanijih MMA mečeva u kojem je Habib Nurmagomedov savladao Conora McGregora gušenjem u četvrtoj rundi, čime je ujedno odbranio pojas prvaka u lakoj kategoriji, a sada je UFC objavio do sada neviđen snimak na kojem je otkriveno šta je Dagestanac govorio Ircu dok ga je tukao.

Borba je imala žestoku uvertiru, pogotovo zbog toga što je McGregor danima brutalno vrijeđao Habiba, a u T-Mobile Arenu je došlo više od 20.000 ljudi.

Bio je to Conorov povratak u MMA sport jer je godinu ranije odradio bokserski meč protiv Floyda Mayweathera kojeg je također izgubio, ali su obojica zaradili ogroman novac.

Habib je odmah u prvoj rundi krenuo raditi ono u čemu je najbolji pa je srušio McGregora na pod te je kontrolisao borbu uz žicu.

Početkom druge runde Dagestanac je desnim krošeom uspio uzdrmati McGregora, a nakon toga je Conor opet završio na podu i primao teške udarce u parteru.

Conor je u trećoj rundi odlično branio rušenja i niti jednom nisu završili u parteru, ali u četvrtoj je bio kraj za Irca.

Habib ga je završio gušenjem, a poslije toga je uslijedila čuvena tučnjava s Conorovim timom zbog čega je Habib naknadno bio i suspendovan.

Na snimku koji je objavio UFC jasno se može čuti šta je Habib govorio McGregoru dok ga je gušio u oktagonu.

"Razgovarajmo sada, razgovarajmo!", govorio je Habib Conoru dok ga je silovitim udarcima udarao po glavi, a iz njegovog se ugla čuje:

"Ubij ga! Slomi mu ruku, slomi mu ruku, slomi mu ruku".

U pauzi između rundi vidi se i kako Islam Mahačev govori Habibu:

"Khabib, on umire tamo. Pogledaj ga, samo ga pogledaj".

Nakon toga se Habib okrenuo i kad je vidio Conora uzviknuo je:

"J####a ku#ka".

Kada je u 4. rundi natjerao Conora na predaju, Habib je pljunuo na njega, a onda mu govorio:

"Ku#ko! Sj#ao sam te. Sje#ao sam te, ku#ko!", vikao je Habib.

Inače, ovo je bio najuspješniji event u historiji UFC-a budući da se prodalo 2,4 miliona PPV-ova.