Nakon osvajanja pojasa
267

Erko Jun za Klix.ba: U oktagonu je bio pravi rat, trud se isplatio

D. B.
Bh. MMA borac Erko Jun fantastičnom pobjedom nad Alexanderom Wesnerom postao je prvak organizacije Brave Combat Federation u poluteškoj kategoriji, a nakon ovog velikog uspjeha je govorio za portal Klix.ba.

Jun je svojim izlaskom u oktagon privukao veliku pažnju jer je plesao zajedno s dva para odjevena u narodne nošnje, dok se u pozadini čula pjesma "Bosanac" Enesa Begovića. Također, pridružio im se i bh. strongman Nedžmin Ambešković, koji je nosio zastavu BiH.

"Htjeli smo nešto drugačije da uradimo za ovu borbu, želja nam je bila da dođe Enes Begović i pjeva uživo, ali nažalost nije mogao. Stoga smo se odlučili za nešto tradicionalno, dva para u nošnjama su plesala dok sam izlazio u oktagon. Ugodno me je iznenadio i Nedžmin Ambešković, koji je stigao u Ljubljanu da me podrži. Pozvao sam i njega da se pridruži i maše našom zastavom. On je veliki čovjek i zaista je uradio nešto za BiH. Bilo je sjajno", izjavio je Erko Jun.

Za najvažniji meč u karijeri se odlično pripremio fizički i taktički, što se moglo jasno vidjeti.

"Game plan je bio jasan, da budem oprezan i da se posebno čuvam njegovih low kickova i kontri, što mu je opasno oružje. Tokom borbe sam uočio da sam ga oštetio i samo sam išao prema naprijed. Promijenio je gard, ali je i dalje bio opasan. Uglavnom radio sam sve korak po korak do samog kraja", rekao je naš MMA borac.

Borbu je završio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, tako da je imao vremena da pokaže šta može u oktagonu.

"Iskreno, nisam očekivao da će meč trajati do četvrte runde, ali mi je u jednu ruku i drago jer je u oktagonu bio pravi rat, zbog čega mi je pobjeda slađa nego da sam ga savladao u prvoj rundi. Tokom priprema sam se trudio da dostignem najbolju formu i budem spreman za svih pet rundi. Zaista, bio sam spreman, trud se isplatio", kazao je Jun.

Na kraju meča su ga emocije savladale pa je bilo i suza.

"Bio sam emotivan, krenule su suze i ne pamtim kada se to ranije dogodilo. Emocije su eksplodirale, prisjetio sam se napornih treninga u proteklim godinama, svega lošeg što mi se dogodilo...Pomislio sam na BiH, nema nas puno, a ovakav uspjeh je nešto čime ljudi mogu da se ponose. Mnogo mi znači sve ovo", istakao je novi Braveov šampion u poluteškoj kategoriji.

U narednom periodu slijedi odmor, a raduje se i dolasku u BiH.

"Malo ću se odmarati, da se tijelo oporavi. Stižem u BiH malo da uživam nakon borbe, da jedem našu hranu i družim se s našim ljudima", završio je Jun.