Borba u nedjelju
25

Fury nikad nije bio teži: Protiv Wildera nije bitno imam li 100 ili 130 kilograma

N. K.
Tyson Fury
Tyson Fury
Britanski borac Tyson Fury (33) uoči trećeg meča protiv Deontaya Wildera (35) djeluje dosta teži od Amerikanca pa se mnogi pitaju kolika će biti težinska razlika između ova dva borca na velikom spektaklu koji će se održati u Las Vegasu.

Višak kilograma primijetili su i brojni novinarima na jednoj od konferencija za medije, ali svjetski prvak nije želio otkriti težinu uoči javnog mjerenje.

"Ovo je borba teškaša, a u tim mečevima obično nije bitno koliko ste teški. Kada treniramo za Wildera, ne obaziremo na težinu. Nije bitno hoću li imati 100 ili 130 kilograma. Bit ću težak koliko budem. Sigurno se neću izgladnjivati dan prije mjerenja da bih imao određenu težinu, niti ću se prejedati. Ogroman sam u svakom slučaju. Posljednjih deset mjeseci treniram u ringu, a ostalo je nevažno", reako je Fury.

Podsjetimo, 206 centimetara visoki Fury je dominantno slavio u drugom meču protiv Wildera s težinom od gotovo 124 kilograma.

Furyjev trener SugarHill Steward rekao je će Fury biti teži nego za prošli meč s Wilderom za oko osam-devet kilograma, što bi značilo da će vaga pred borbu s Amerikancem pokazati više od 130 kilograma.

S druge strane, Wilder bi prema riječima ljudi iz njegovog kampa imati između 104 i 108 kilograma na mjerenju.

Inače, borba između Wildera i Furyja za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verziji WBC-a na programu je u nedjelju rano ujutro s početkom oko 4:00 sata po srednjoevropskom vremenu.