Meč u julu
0

Fury poručio Wilderu: Pregazit ću te kao kamion

D. B.
Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury i Deontay Wilder (Foto: EPA-EFE)
Sučeljavanje boksera Tysona Furyja i njegovog protivnika Deontaya Wildera održano je prije njihovog meča zakazanog za 24. juli u Las Vegasu, a Fury je najavio novu pobjedu.

Wilder je na sučeljavanju govorio samo kratko, a između ostalog se zahvalio svom pravnom timu koji se izborio za ovaj meč. Pitanja je odbijao te je tako svu pažnju usmjerio na Furyja.

"Prošli put sam otkrio svoj plan jer nije bio dovoljno dobar da uradi bilo šta. Ovog puta ću učiniti isto. Wilder je poni s jednim trikom, pregazit ću ga kao kamion. Garantujem da neće stići dalje nego ranije. Prethodno sam imao samo pet do šest sedmica za treninge. Ovog puta sam trenirao 18 mjeseci, podižem težinu, tražim veliki nokaut. Ne vjerujem da je mentalno, fizički i emotivno prisutan, radi ovo iz pogrešnih razloga, a kad to ljudi čine, nastradaju", izjavio je Fury.

Wilder je dva puta poslao Furyja na pod u prvoj borbi koja je završena neriješeno, dok je u drugoj Fury slavio.

Njegov trener ga je pohvalio.

"On sada ima dovoljno snage da nokautira čovjeka jednim udarcem. Sretan sam zbog toga, kao i zbo drugih bokserskih vještina", kazao je trener Sugarhill Steward.

Wilderov trener Malik Scott je imao spreman odgovor.

"Ranije nisi nikoga nokautirao jednim udarcem. Deontay je sirova snaga, mentalno se prilagodio. Postat će dvostruki šampion i to nokautom", poručio je Scott.