Potvrđen datum borbe
13

Fury potpisao ugovor za borbu s Wilderom: Bit će gotovo za jednu rundu, uzet ću mu dušu

H. H.
Fury je slavio u revanšu protiv Wildera, a prvi meč okončan je neriješeno (Foto: EPA-EFE)
Fury je slavio u revanšu protiv Wildera, a prvi meč okončan je neriješeno (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je sud u Sjedinjenim Američkim Državama donio odluku prema kojoj Deontay Wilder ima pravo da se suoči s Tysonom Furyjem i treći put, te da se borba mora održati, Britanac je potpisao ugovor kojim je predviđeno da se meč održi 24. jula.

Borba će biti održana u Las Vegasu, a bit će to treći okršaj dvojice teškaša. Fury je u revanš meču koji su imala dvojica velikih rivala osvojio WBC titulu u teškoj kategoriji u februaru 2020. godine, a njihov prvi dvoboj 14 mjeseci ranije završen je neriješeno.

Prema ranijim tvrdnjama Wildera i njegovog tima, Fury je odbio revanš za WBC titulu u superteškoj kategoriji iako je prema ugovoru bio obavezan na novi meč, nakon čega je pokrenut je sudski proces koji je okončan u Wilderovu korist.

"Razbit ću ga u komadiće. Napravit ću mu novu povredu ramena, bicepsa i noge. Bit će gotovo za jednu rundu. Uzet ću ti dušu, imam te", poručio je Fury nakon potpisivanja ugovora.

Podsjetimo, Fury se za ujedinjenje titula trebao boriti protiv Anthonyja Joshue 14. augusta, ali nakon što je sud naložio da je obavezan odraditi treći meč sa Wilderom i ta borba je prolongirana.

S druge strane, Joshua će svoje pojaseve u IBF, WBO i WBA verziji braniti protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka.