Priredio show
50

Fury zapjevao poznati hit nakon pobjede i citirao Johna Waynea, razočarao ga potez Wildera

H. H.
Fury je nokautirao Wildera u 11. rundi (Foto: EPA-EFE)
Fury je nokautirao Wildera u 11. rundi (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury u trilogiji protiv Deontayja Wildera odbranio je WBC titulu teške kategorije nokautom u 11. rundi borbe, a nakon meča priredio je uobičajeni show, otkrivšii da mu Amerikanac nije želio čestitati.
Odmah nakon meča i govora, zapjevao je hit pjesmu "Walking in Memphis" američkog muzičara Marca Cohna, pa je počeo skandirati "Lancaster, la, la, la, Lancashire, la, la, la!".

"Kao što je govorio veliki John Wayne: 'Ja sam od željeza i čelika, baby!' Najprije hvala našem Gospodinu i spasitelju Isusu Kristu. Ja ga slavim, a on mi daje da pobijedim. Bio sam na podu, pogodio me, Wilder je snažan udarač, bila je to doista sjajna borba. Namučio me da dođem do svog novca, on je vrhunski borac. Pa uvijek sam govorio da sam ja najbolji bokser na svijetu, a on drugi", kazao je Fury, dodavši:

"Nikad nemojte sumnjati u mene. Dokazao sam više puta da me nikad ne smijete otpisati. Danas nisam bio u svom najboljem izdanju, ali izvukao sam dovoljno za pobjedu. On je stalno ustajao i vraćao se, ali dokrajčio sam ga desnicom. Nije me povrijedio ni uzdrmao kada me dva puta slao na pod. Dobiješ udarac i završiš na podu, ali ustao sam i bio priseban svevrijeme. Pa u cijeloj borbi me jedan udarac dijelio od toga da ga nokautiram", izjavio je Fury, koji je razočaran Wilderovim potezom nakon meča.

"Otišao sam do njega i čestitao mu, a on mi je odgovorio da mi ne želi iskazati respekt i sportski duh. Baš me iznenadio. Idiot! Molim se za njega, zahvalan sam što smo obojica iz borbe izašli u jednom komadu i možemo kući porodicama", rekao je Britanac.

Inače, što se tiče raspodjele novca, Fury će navodno za ovu borbu dobiti 30 miliona dolara, a Wilder 20 miliona.