Borba u Las Vegasu
36

Gdje i kada možete gledati bokserski spektakl godine između Furyja i Wildera

N. K.
Fury i Wilder se bore treći put (Foto: Twitter)
Fury i Wilder se bore treći put (Foto: Twitter)
Tyson Fury i Deontay Wilder će u noći sa subote na nedjelju treći put odmjeriti snage na bokserskom spektaklu godine koji će se održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu.
Event počinje u 1:00 sat ujutro po bosanskohercegovačkom vremenu, glavni program počinje oko 3:00 sata, a glavna borba večeri može se očekivati oko 5:00 sati po našem vremenu.

Nijedna TV kuća koja distribuira program na prostoru Bosne i Hercegovine nije kupila prava za borbu, a moguće je uzeti zvanični PPV (plaćanje po pregledu) od Fox Sportsa koji košta 80 dolara.

PPV uslugu možete pronaći i na ESPN plus kanalu te britanskom BT sportu, a oni koji će meč gledati iz Njemačke, Austrije i drugih zapadnoevropskih zemalja mogu borbu gledati na DAZN platformi.

Podsjetimo, prva borba između Furyja i Wildera završila je remijem, dok je u Fury u revanšu slavio tehničkim nokautom i uzeo titulu prvaka svijeta po WBC verziji.

Danas je odrađeno i vaganje na kojem veliku prednost u težini ima 33-godišnji Fury koji ima 125,65 kilograma, a dvije godine stariji Wilder ima 107,95 kilograma.

Ovo je obojici rekordna težina s kojom ulaze u ring budući da je Fury u prošloj borbi imao 124 kilograma, a Wilder, i tada za sebe rekordnih, 105 kilograma.