Karatisti BiH
128

Hamza Turulja i Ilma Rahmanović osvojili medalje na Evropskim univerzitetskim igrama

D. P.
Karate reprezentativci Bosne i Hercegovine ostvarili su uspješan nastup na Evropskim univerzitetskim igrama u Mađarskoj.

Hamza Turulja, predstavnik Univerziteta Sarajevo i član Univerzitetskog karate kluba Bosna, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 84 kilograma. Na putu do finala, Hamza je pobijedio predstavnike Rumunije (8:0), Mađarske (1:0), Španije (2:0) i Portugala (2:0). U finalu je poražen od predstavnika Crne Gore rezultatom 2:1.

Ilma Rahmanović, članica Karate kluba Ilidža i također predstavnica Univerziteta u Sarajevu, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 68 kilograma. Ilma je poražena sudijskom odlukom nakon rezultata 0:0 od predstavnice Kosova, ali joj je nakon ulaska te predstavnice u finale pružena prilika za osvajanje medalje. U repasažnim mečevima pobijedila je predstavnice Njemačke (8:3) i Crne Gore (5:1).

Stefani Krešić, predstavnica Univerziteta Tuzla i takmičarka Karate kluba Do, nastupila je u kategoriji preko 68 kilograma. Iako nije osvojila medalju, pružila je solidan nastup u svojim borbama.

Na Evropskim univerzitetskim igrama učestvuje 5.000 sportista iz 400 univerziteta. Bh. takmičari su nastupili uz pratnju trenera Ante Krešića i Ramiza Potura.