Nakon poraza u maju
1

Hearn: Joshua će se u sljedećem meču boriti s Duboisom ili Furyjem

D. B.
Anthony Joshua (Foto: EPA-EFE)
Anthony Joshua (Foto: EPA-EFE)
Poznati promoter Eddie Hearn je rekao da će se britanski bokser Anthony Joshua u narednom meču boriti protiv Daniela Duboisa ili Tysona Furyja, javlja BBC

Tridesetpetogodišnji Joshua je u septembru na stadionu Wembley doživio četvrti poraz u karijeri, kada ga je nokautirao svjetski IBF šampion Dubois.

Fury se dugo povezuje s Joshuom, a njega 21. decembra čeka okršaj s Oleksandrom Usikom 21. decembra nakon što je izgubio od Ukrajinca u maju ove godine.

"Čudno je izgovoriti to nakon poraza nokautom, no AJ je zapravo u dobroj poziciji. Borit će se s Duboisom ili Furyjem u narednom meču, Ne interesuje ga niko drugi, nikakvo zagrijavanje", izjavio je Hearn.

Dvadesetsedmogodišnji Dubois je Joshuu poslao na pod nekoliko puta pred 96.000 fanova u meču koji je prekinut u petoj rundi. Revanš je planiran za 22. februar u Saudijskoj Arabiji, a Duboisov promoter Frank Warren je kazao da će se ovaj bokser vjerovatno boriti na taj datum. Ipak, to bi moglo biti protiv drugog izazivača, jer Hearn kaže da bi Joshui moglo biti potrebno malo više vremena za pripremu.

"AJ očajnički želi osvetu, no jedini problem je tajming. Da bi se revanš dogodio u februaru, trening kamp bi trebao početi za nekoliko sedmica. Pitanje je da li će biti spreman", kazao je Hearn.

Joshua bi mogao sačekati ishod revanša između 36-godišnjeg Furyja i Usika.

"Bilo bi frustrirajuće da dogovorimo meč s Duboisom, a da Fury pobijedi. Onda bismo propustili najveću borbu u svijetu boksa protiv Furyja u maju. Bez obzira na pobjedu ili poraz, možemo se boriti s Furyjem narednog ljeta, no ako pobijedi, AJ će se s njim boriti za svjetsku titulu", završio je Hearn.