Obračun na Instagramu
20

Hoće li doći do revanša Fabjana i Spahovića: Slovenac dodijelio novi nadimak bh. borcu

E. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Bosanskohercegovački borac Tomislav Spahović bi uskoro mogao odraditi revanš meč protiv Slovenca Mirana Fabjana.

Fabjan je u decembru 2023. godine pobijedio Spahovića u Zetri na FNC eventu nakon čega je bh. borac u više navrata tražio revanš od slovenskog borca.

Čini se da bi sada do njega moglo i doći. Fabjan je upitan na Instagramu o revanšu sa Spahovićem te je otkrio da nikada nije odbio borbu pa neće ni sada.

"Ako se mene pita, ja nikad nisam odbio borbu, ali nisam siguran da Dražen Forgač želi opet gledati kako mu tučem drugara", napisao je Fabjan na Instagramu nakon čega je uslijedio i odgovor Tomislava Spahovića.

"Big Boss je za. Ja sam za. A Miran Fabjan, pošto ne odbija mečeve, i njegovo je za! Pa vidjet ćemo kako će se odviti situacija".

Nastavio je Fabjan sa provociranjem Spahovića.

"Pulen Tomo izgubi borbu, pa dobijem main event na FNC eventu u Medulinu, gdje mu tata Forgy dovede kantu koju ne može završiti. Onda poslije katastrofe u Medulinu dobije drugu kantu, koja sklizne i misli da je opet stari Tomo", dodao je Fabjan nakon čega mu je Spahović ponovo odgovorio:

"Od mene i naše borbe je sva tvoja priča krenula. Do tada si bio zaboravljen! Dobio si preko mene slavu i hype, zasluženo! Nastavio si odlično svakako. Dosta si uživao u slavi, vrijeme je da ti to oduzmem. Poslat ću te u penziju kao ratnika. Dajte revanš. Previše ken*a ovaj Slovenac! Za mene je ova borba lično", dodao je Spahović i nastavio dalje.

"Ja ću te ponosno i mangupski je..ti. Eto šta ću! Pun mi te k***c više, lajavac jedan! Nemaš sportski respekt s moje strane. Pokazao sam ti respekt nakon naše borbe, više ga nemaš nikako".

Fabjan je zatim provocirao Spahovića te istakao da se baca kao maca te mu dodijelio novi nadimak "kontrola" jer je bh. borac istakao da je kontrolisao prve dvije runde u borbi protiv Slovenca gdje je poražen nokautom.

Revanš između dvojice boraca bi najvjerovatnije trebao biti u Areni Zagreb, a termin meča još nije potvrđen.