Borba za preživljavanje
33

Hrvatski borac kavez zamijenio egzotičnim otokom i ušao u Survivor

N. M.
Kosić sa zastavom svog plemena (Foto: Instagram)
Kosić sa zastavom svog plemena (Foto: Instagram)
Nova sezona poznatog regionalnog showa Survivor počela je ove sedmice, a gledaoci su jučer upoznali novih 20 takmičara koji će se boriti da budu jedini preiživjeli na Dominikanskoj Republici.

Među 20 takmičara našao se i poznati hrvatski MMA borac, opasni nokauter Jakob Kosić.

Kosić ima 30 godina i u posljednje vrijeme je zapostavio MMA karijeru, već dugo je bez borbe, a očito je odlučio okušati se u novim izazovima.

"Spreman sam na adrenalin, krv, znoj i suze. Trudim se biti najbolja verzija sebe, gledat ću kako ljudi žive i truditi se biti bolji od njih", rekao je Jakob u svom predstavljanju gledaocima.

Ljubiteljima borilačkih sportova poznat je po nekoliko zaista brutalnih nokauta, a između ostalih, na taj način je pobijedio bh. borca Tarika Žunića.

Ukupno u svojoj karijeri Kosić ima 2 pobjede i 3 poraza, ali tu su i brojne amaterske borbe poput onih u turniru FNC-a Armagedonu, gdje je u finalu poražen u sjajnom meču protiv Marka Ostaneka.

Vjerovatno se Kosić nada i da će mu Survivor biti dobra podloga za nastavak MMA karijere, baš kao što je to bio velikoj UFC zvijezdi Jorge Masvidalu, koji je učestvovao u meksičkoj verziji Survivora.