UFC zvijezda
29

Ilia Topuria zbog termina El Clasica zaprijetio nokautom prvom čovjeku španske La Lige

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U subotu će sve oči evropske i svjetske sportske javnosti biti uprte u Santiago Bernabeu stadion, na kojem će se igrati veliki derbi El Clasico, između Real Madrida i Barcelone, a u isto vrijeme će Abu Dhabi biti spektakl UFC spektakla.
To remeti planove fanovima koji prate i nogomet i borilačke sportove, a zanimljivu izjavu je dao Ilia Topuria, sjajni španski borac koji će biti dio UFC priredbe u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Topuria je Španac gruzijskog porijekla, a koliko žali što će morati propustiti El Clasico, pokazao je u svojoj posljednjoj izjavi.

"Umjesto da nokautiram Hollowaya, moram nokautirati osobu koja je odgovorna za održavanje ovog meča na isti dan i u isto vrijeme kada je moja borba. Ići ćemo s Javierom Tebasom, on je sljedeći!", rekao je Topuria, naravno u šali, o prvom čovjeku La Lige.

Topuria možda neće moći gledati, ali će sigurno bodriti svoj voljeni Real Madrid iz Abu Dhabija, gdje se njegova borba i održava.

Topuria će se boriti s legendarnim Maxom Hollowayom, protiv kojeg će braniti titulu šampiona u kategoriji do 66 kilograma. Španac je dosad neporažen u svojoj profesionalnoj MMA karijeri, pošto je na omjeru 15-0, a posljednju pobjedu je ostvario protiv sjajnog Alexandera Volkanovskog.

El Clasico se igra u subotu od 21 sat, dok UFC spektakl počinje sat ranije.