Sad proziva Pereiru
150

Jake Paul sjajnim nokautom "sredio" još jednog MMA borca za 10. pobjedu u bokserskoj karijeri

D. P.
Nova velika pobjeda Paula (Foto: EPA-EFE)
Nova velika pobjeda Paula (Foto: EPA-EFE)
Nekada slavni YouTuber, a danas profesionalni bokser Jake Paul, bez problema riješio je još jednu borbu u svoju korist, ovoga puta protiv Mikea Perryja.
Paul je sinoć u Tampi iskoristio priliku i ostvario 10. pobjedu u bokserskoj karijeri, a nokautom je riješio još jednog bivšeg MMA borca, čuvenog Platinuma.

Nakon 40 sekundi borbe, Mike Perry se prvi put našao u nokdaunu. Vratio se na noge, ali ga je Paul potpuno izdominirao u ostatku prve runde.

Drugu jaku seriju udaraza Jake Paul je zadao na početku druge runde i ponovo svog rivala poslao na zemlju. Uspio se Perry dići i hrvačkom tehnikom srušiti svog rivala.

Nastavio je Paul s dominacijom, pa su ljekarske ekipe u nekoliko navrata ulazile kako bi pomogle Perryju. Konačni nokaut vidjeli smo nakon minut borbe u šestoj rundi kada je Paul svog rivala direktom poslao na pod, nakon čega se borba nije nastavljala.

Perry se pokušao dići, ali nije mogao stajati na nogama stabilno i sudiji nije preostalo ništa već da proglasi borbu završenom.

To je za Paula bila 10. pobjeda u 11 borbi, a za narednu je prozvao još jednog UFC borca Alexa Pereiru, aktuelnog prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

Inače, Paul je prvobitno trebao boksati protiv Mikea Tysona na ovom eventu, ali Iron Mike je imao zdravstvenih problema i njihov meč odgođen je za novembar.