Okršaj za pamćenje
23

Kako su sudije bodovale borbu Furyja i Wildera? Nakon pola meča Amerikanac vodio

H. H.
Wilder je u četvrtoj rundi dva puta na pod slao Furyja (Foto: EPA-EFE)
Wilder je u četvrtoj rundi dva puta na pod slao Furyja (Foto: EPA-EFE)
Britanski bosker Tyson Fury (33) odbranio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, nakon što je u borbi za WBC pojas nokautirao 35-godišnjeg Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi. Ipak, meč u T-Mobile Areni Las Vegasu pred 20.000 gledalaca bio je do kraja uzbudljiv i napet, o čemu svjedoči i bodovanje sudija.
Bila je to borba za pamćenje koja je ponudila sjajne razmjene udaraca s obje strane, a pet nokdauna najbolje svjedoči o tome.

Wilder je u četvrtoj rundi dva puta na pod slao Furyja i bio je nadomak nokauta, ali popularni Kralj cigana se uspio vratiti i na kraju je zasluženo slavio.

Uvidom u bodovni karton sudija, uočljivo je da je Wilder bio u blagoj prednosti nakon šest rundi i polovine borbe. Fury je ipak u preostalih pet rundi nadboksao Amerikanca i da nije bilo nokauta u 11. rundi, jasno je da bi svejedno slavio.

Sudija Dave Moretti do 11. runde bodovao je 95-91 za Furyja, a prednost Britancu dali su i arbitri Tim Cheatham (94-92) kao i Steve Weisfeld (95-92 ).

Fury sada u karijeri ima 31 pobjedu (22 nokautom) i remi protiv Wildera, dok je Amerikanac pored tog remija doživio i drugi poraz od Furyja, a ostvario je i 42 pobjede (41 nokautom).