Repasaž u Parizu
175

Ko je prva protivnica na putu Cerić do bronze na OI? S Južnokorejkom se do sada borila tri puta

E. B.
Kim Ha-yun (Foto: IJF)
Kim Ha-yun (Foto: IJF)
Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić će se do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji preko 78 kilograma pokušati domoći kroz repasaž.

Da bi se Larisa, 26. džudistkinja svijeta, domogla historijskog odličja, morat će slaviti u dvije borbe u repasažu, a prva protivnica joj je 24-godišnja Južnokorejka Kim Ha-yun.

Larisa dobro poznaje četvrtu džudistkinju svijeta s obzirom da se sa njom već tri puta borila.

Prvi put su se sastale u četvrtfinalu Grand Slama u Düsseldorfu 2018. godine kada je tada 18-godišnja Kim pobijedila waza-arijem.

Larisa joj je uzvratila pobjedom na istom takmičenju dvije godine kasnije kada ju je u drugom kolu pobijedila ipponom.

Posljednji put Cerić i Kim su se sastale 2021. godine na Mastersu u Dohi, a tada je Južnokorejka slavila ipponom u drugom kolu, te vodi sa 2:1 u međusobnim duelima.

Podsjetimo, Cerić je do repasaža stigla pobjedama ipponom u prva dva kola nad Novozelanđankom Sydnee Andrews i Portugalkom Rochele Nunes, te porazom ipponom u četvrtfinalu od najbolje džudistkinje svijeta, Francuskinje Romane Dicko.

Direktan prijenos repasaža će gledatelji u Bosni i Hercegovini moći pratiti na BHT 1 od 16 sati kada će prve na tatami izaći Cerić i Kim.

U slučaju da napravi iznenađenje i pobijedi Kim, Larisa će se u borbi za bronzu sastati protiv poražene iz duela Romane Dicko i Brazilke Beatrize Souza, pete džudistkinje svijeta.