Bravo!
513

Larisa Cerić novom pobjedom na OI ušla u borbu za medalje, sada je čeka najbolja na svijetu

N. M.
Larisa Cerić
Larisa Cerić
Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić ostvarila je novu pobjedu na Olimpijskim igrama u Parizu te se plasirala u četvrtfinale!

Nakon što je u preliminarnoj rundi kategorije preko 78 kilograma Cerić savladala takmičarku Sydnee Andrews iz Novog Zelanda, u osmini finala je Cerić priredila iznenađenje i pobijedila Portugalku Rochele Nunes.

Cerić je savladala Nunes ipponom nakon manje od minut borbe, tako što joj je Portugalka predala borbu. Sada ćemo bh. džudistkinju gledati u četvrtfinalu, što znači da će se definitivno boriti za jednu od medalja budući da je i u slučaju poraza čeka repasaž.

U četvrtfinalu Larisu čeka najbolja džudistkinja svijeta u kategoriji preko 78 kg Romane Dicko iz Francuske, koja je u osmini finala savladala Sophio Somkhishvili iz Gruzije.

U slučaju poraza od Dicko, na putu do bronze će Cerić u repasažu morati savladati poraženu iz četvrtfinalnog duela Južnokorejke Kim Ha-yun (4. džudašica svijeta) i Brazilke Beatriz Souze (5. džudašica svijeta), a potom i jednu takmičarku koja bude poražena u polufinalu.