Britanska ikona
0

Legendarni teškaš hospitalizovan, kćerka zabrinula sve: Rečeno je da mu mozak propada

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Legendarni bokserski šampion i nekadašnji WBC-ov prvak u teškoj kategoriji Frank Bruno (62) hospitalizovan je nakon neuroloških problema.

Doktori pokušavaju utvrditi da li je bivšem WBC prvaku u teškoj kategoriji na mozgu ostavilo utjecaj to što je tokom života primio veliki broj žestokih udaraca u glavu.

Jedan od najcjenjenijih britanskih boraca u historiji, koji je slavio u 40 od svojih 45 profesionalnih borbi, trenutno je na pretragama, a njegova kćerka Rachel rekla je kako mu korak po korak mozak "propada".

"Nedavno smo saznali da mu mozak polako propada. Trenutno rade samo pretrage i pretrage, ali je očigledno da mu silni udarci tokom karijere nisu pomogli", rekla je Rachel.

Bruno je ranije rekao da je sretan što je živ nakon godina muke s mentalnim zdravljem jer mu je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

Problemi su krenuli 2021. godine kada je prvi put primljen u bolnicu na liječenje. Psihološki problemi javili su mu se tokom pandemije koronavirusa.

Frank Bruno je najpoznatiji po svoje dvije borbe protiv Mikea Tysona (1989. i 1996. godine), a obje je izgubio. Međutim, 1995. godine uspio je osvojiti titulu svjetskog prvaka pobjedom nad Oliverom McCallom na prepunom Wembleyu.