Proslavljeni Rus
12

Uznemirujuće / Lice Mahmudova izobličeno nakon borbe, pokazao je izgled zatvorenog oka

D. P.
Doktori su morali prekinuti borbu (Foto: Screenshot)
Doktori su morali prekinuti borbu (Foto: Screenshot)
Popularni ruski profesionalni bokser Arslanbek Mahmudov (34) pokazao je potpuno nestvaran i jeziv izgled njegovog oka nakon borbe koju je održao u subotu u Quebecu.

Ruski teškaš, koji je držao WBC-NABF titulu u teškoj kategoriji od 2019. do 2023. godine, doživio je poraz od Guida Vianella u subotu u kanadskom Quebec Cityju. Borba je završena tako što je doktor pokraj ringa bio prisiljen prekinuti borbu.

Doktori su prekinuli borbu zbog otekline na oku Mahmudova koja se pogoršavala iz minute u minutu. Nekoliko dana nakon borbe, popularni ruski bokser je pokazao jeziv izgled rane koju mu je Vianella nanio.

"Nakon višestrukih udaraca u glavu, lijevo oko mi je bilo potpuno zatvoreno, zbog čega nisam mogao vidjeti napade s desne strane i doktor je morao prekinuti borbu u osmoj rundi. Hvala Allahu na svemu, učinio sam sve što sam mogao", rekao je Mahmudov i pokazao zaista uznemirujuću štetu koju su mu udarci ostavili.

Na fotografiji se vidi kako je oko potpuno zatvoreno. Na svu sreću, čini se da su doktori na vrijeme prekinuli borbu kako bi spriječili dalje oštećenje.

To je za Mahmudova tek drugi profesionalni poraz u karijeri. Prvi se dogodio tehničkim nokautom od Agita Kabayela u decembru.

Naslov WBC-NABF prvaka u teškoj kategoriji osvojio je 2019. godine i držao ga je u narednih devet uzastopnih borbi, koliko je pobijedio. Izgubio ga je od Kabayela u Saudijskoj Arabiji prošle godine u decembru.