Zbog niza prekršaja
12

McGregor osuđen na pet mjeseci uslovno, zabranjena mu vožnja u periodu od dvije godine

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši UFC šampion Conor McGregor osuđen je zbog niza incidenata koje je prouzrokovao tokom vožnje.

McGregor je dobio uslovnu kaznu zatvora od pet mjeseci, a također mu je zabranjeno da upravlja vozilom u periodu od dvije godine zbog incidenta u Dublinu.

Tridesetjednogodišnji Irac se izjasnio krivim na sudu za bezobzirnu vožnju, a pored uslovne zatvorske kazne i zabrane vožnje, dobio je i novčanu kaznu od 5.000 eura. Sudija je rekao da je McGregor počinio niz opasnih incidenata u vožnji.

Sve prekršaje je McGregor napravio u martu 2022. godine vozeći svoj Bentley kabriolet. Prošao je kroz crveno svjetlo, prekoračio dozvoljenu brzinu i gotovo se sudario s drugim vozačem dok se kretao petljom N4/M50 u Palmerstownu i Lucan Roadom. Pritom nije imao osiguranje niti vozačku dozvolu.

McGregora je zaustavila policija, nakon čega mu je zaplijenjen automobil, koji mu je kasnnije vraćen. Irski borac navodno nije dostavio traženu dokumentaciju u roku od 10 dana.

U srijedu je McGregor na sud stigao svojim Bentleyjem odjeven u plavo odijelo, sjedio je na javnoj galeriji dok nije došao red na njegov slučaj, ali se navodno nije obraćao sudu.

Na njegov povratak u oktagon se čeka još od 2021. godine.