Međusobna prozivanja
48

McGregor: Tony i Habib su kukavice, pobjegao je kući iz SAD-a usred krize

F. Z.
Conor McGregor (Foto: EPA-EFE)
Conor McGregor (Foto: EPA-EFE)
Irski UFC borac Conor McGregor smatra kako je Habib Nurmagomedov kukavica zbog toga što je odlučio da odustane od borbe s Tonyjem Fergusonom koja je bila zakazana za 18. april.
Nurmagomedov se nedavno vratio u Rusiju nakon što se pogoršalo stanje u vezi s pandemijom koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama. Potom je Rusija zatvorila granice, a Habib je odlučio da se neće boriti s Fergusonom.

"Biti kod kuće u karantinu i čitati reakcije ljudi na moju borbu, čini se da bi cijeli svijet trebao biti u karantinu, vlade svih država, zvijezde širom svijeta pozivaju ljude da ostanu kod kuće i slijede sigurnosne upute kako bi se smanjilo širenje virusa, a Habib je jedini koji je oslobođen svih obaveza i tu je da zastupa slobodnu volju i trenira i leti svijetom, sve radi borbe? Sve razumijem i definitivno sam više uznemiren od vas kada je riječ o odgodi borbe. Imao sam mnogo planova nakon borbe, ali to sada ne mogu kontrolisati. Najveće zemlje i najveće kompanije našeg vremena su šokirane događajima, svaki dan situacija se neočekivano mijenja. Ali Habib bi se još uvijek trebao boriti, je li to ono što mislite? Pazite na sebe i stavite se u moje cipele", napisao je Habib na Instagramu.

Oglasio se potom i Tony Ferguson i rekao kako su i Conor i Habib kukavice.

"Habib je već znao da se neće boriti. Uplašili smo ga. Imao je priliku da se vrati iz Abu Dabija. Imao je priliku da se ukrca na avion i vrati se. Habib i Conor trče s repovima među nogama, kao psi. Međutim, ti momci nisu psi, oni su samo gomila kukavičkih maca. Habib je ku**a. Rekao sam da ću obrisati pod njegovom prokletom kapom", poručio je Feguson.

Potom je McGregor uzvratio i rekao kako su i Tony i Habib kukavice i da se plaše borbe.

"Činjenica je da su i Tony i Habib kukavice. Habib je prvi ispao kukavica i sada ima tri povlačenja, a Tony ima dva. Habib je pobjegao iz SAD-a kući usred krize. Veoma rizično. Čestitam Tony", poručio je McGregor.

Dodao je Irac i da je u formi i da je spreman da se bori odmah, ali da je sretan što nema zakazanu borbu. Kaže kako bi se borio u slučaju da ima zakazanu borbu i da bi na kraju - pobijedio.