Kladio se na sigurno
49

McGregor uložio milion dolara na jedan par UFC spektakla, zaradio je tek "siću"

N. M.
Montaža (Foto: EPA-EFE)
Montaža (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni irski MMA borac Conor McGregor još uvijek nema potvrđen datum povratka u UFC-ov oktagon, ali i dalje privlači pažnju fanova svojim potezima.
Tako je bilo i nakon posljednjeg UFC spektakla, koji je održan proteklog vikenda u Salt Lake Cityju, gdje su se za pojas prvaka poluteške kategorije borili Alex Pereira i Khalil Rountree Jr.

McGregor je na društvenim mrežama objavio da se kladio na okršaj ovog dvojca. Uložio je Irac čak milion dolara na jednu opkladu koja je bila vrlo izvjesna i pogodio je sa svojom prognozom, ali dobitak na uloženu cifru i nije prevelik.

Naime, McGregor je tipovao da će borba Pereire i Rountreeja završiti nokautom ili tehničkim nokautom, kojim je upravo slavio Pereira, popularni Poatan.

Brazilac je u četvrtoj rundi potpuno deklasirao protivnika i sudija je prekinuo meč, a pošto je koeficijent na završetak borbe nokautom ili tehničkim nokautom bio 1,20, McGregor je zaradio tek 200.000 dolara na uloženih milion.

Podsjećamo, vlasnik UFC-a Dana White je najavio da će McGregor u 2025. godini napraviti veliki povratak u oktagon, gdje smo ga posljednji put vidjeli 2021. u borbi protiv Dustina Poiriera, kada je slomio nogu i doživio poraz.

Nevjerovatno zvuči činjenica da McGregor u posljednjih osam godina ima samo pobjedu protiv Donalda Cerronea, a da je i dalje jedan od najpopularnijih boraca i neko čiji povratak fanovi željno iščekuju, iako mnogi vjeruju da do njega neće ni doći.