Dok svi stoje i gledaju
116

Muškarac tukao ženu na ulici u Ekvadoru pa dobio lekciju života od direktorke MMA akademije

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Žena iz Guayaquila (Ekvador) Ruth Rotello, inače trenerica za mješovite borilačke vještine (MMA) i direktorka akademije ovog sporta, postala je vrlo popularna na društvenim mrežama nakon što je savladala muškarca koji je u javnosti napao i tukao svoju partnerku.

Incident se, navode tamošnji mediji, desio prošle sedmice, a oni otkrivaju da je nakon sukoba partnera na ulici ova MMA trenerica brzo reagovala i savladala muškarca, nakon čega ga je čuvala sve do dolaska lokalne policije.

"Bio je to par koji se svađao... Muškarac je desnom rukom udario svoju partnericu u lice i kada sam vidjela, odmah sam reagovala. Napravila sam mu polugu da ga zaustavim dok policija nije stigla i uhapsila ga", izjavila je Rotello tamošnjim medijima.

Nakon što je objavljen ovaj sjajan čin, brojni korisnici društvenih mreža i građani odali su počast MMA trenerici koja je svoje znanje primijenila kako bi spasila zdravlje druge žene.

Gradonačelnica Guayaquila Cynthia Viteri također je čestitala ovoj MMA trenerici rekavši da je njen postupak primjer hrabrosti, naglasivši da je u Ekvadoru tokom ove godine bilo 118 nasilnih smrti žena. S tim u vezi još jednom je upozorila sve žene da reaguju na vrijeme i ne dopuštaju bilo kakav vid maltretiranja.

Rotello je također rekla da je iznenadilo ponašanje prolaznika koji su stajali, prolazili i niko ništa nije uradio, a dodala je savjet kako ženama od velike koristi mogu biti borilačke vještine i da s tim u vezi imaju priliku da se nauče svakodnevno boriti.