Nemili događaj
1

Muškarac u San Antoniju puškom ranio osam osoba, tvrdio da je poznati UFC borac

K. H.
Dana White (Foto: EPA-EFE)
Dana White (Foto: EPA-EFE)
Šef UFC-a Dana White nada se da mušakarc koji je ranio osam osoba u Texasu nije zaposlen u ovoj MMA promociji, što je tvrdio neposredno prije pucnjave.

Šef policije San Antonija William McManus potvrdio je da je neimenovani mušakarc u petak navečer ranio pet žena i tri muškarca nakon što njemu i njegovim prijateljima nije dozvoljen ulazak u noćni klub Rebar.

Razlog zbog kojeg im je ulazak bio zabranjen leži u činjenici da su bili u vidno alkoholiziranom stanju, a McManus je rekao da počinitelj tvrdio kako je UFC-ov borac.

"Zar ne znate ko sam ja? Ja sam UFC borac iz Kalifornije?", rekao je navodno napadač, a kada su šefa ove organizacije Danu Whitea pitali za komentar, imao je jednostavan odgovor:

"Koliko je to ludo? Nadam se da ovo nije istina jer mi često govore da su naši borci uradili nešto slično", istakao je White, a prenose američki mediji.

Iz policije su istakli da je mušakarc iz automobila izvadio pušku i počeo pucati po ljudima koji su bili ispred kluba, a srećom niko nije ozbiljnije povrijeđen.