Šokirao izgledom
14

Neporaženi bokser izašao iz zatvora, fanovi u čudu: Kao da je odslužio kaznu za ubistvo

N. K.
Trenutak kada je Davis izašao iz zatvora (Foto: Twitter)
Trenutak kada je Davis izašao iz zatvora (Foto: Twitter)
Američki bokser Gervonta Davis je sredinom aprila nokautirao Ryana Garciju u sedmoj rundi njihovog obračuna i upisao svoju 29. profesionalnu pobjedu u isto toliko mečeva, a mjesec dana nakon toga završio je na sudu u Baltimoreu.
Naime, ovaj sjajni bokser lake kategorije je osuđen na 90 dana kućnog pritvora i 200 sati društveno korisnog rada zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio 2020. godine.
Gervonta Davis u svom posljednjem meču (Foto: EPA-EFE)
Gervonta Davis u svom posljednjem meču (Foto: EPA-EFE)

Davis je potom prekršio pravila kućnog pritvora zbog čega je morao ostatak kazne odslužiti iza rešetaka, a jučer je završio njegov boravak u zatvoru koji je trajao više od mjesec dana.

Britanski novinar Michael Benson na svom je Twitteru objavio fotografiju nastalu neposredno nakon Davisova puštanja na slobodu.

Čini se kako je boravak u zatvoru ostavio vidljivog traga na neporaženom bokseru, a publika na društvenim mrežama šokirana je njegovim izgledom, dok su neki bili inspirisani i za zbijanje šala.

"Zašto u pozadini čujem muziku iz GTA San Andreasa?", "Izgleda kao nečiji ujak koji je upravo odslužio kaznu za ubistvo", "Kao da je bio 25 godina u zatvoru", "Izgleda kao da će glumiti u novom nastavku filma 'Ne budi zao dok ispijaš juice u predgrađu', "Brat se mora što prije javiti svom frizeru i brijaču", samo su neki od komentara.