Baš se opustio
7

Nevjerovatna transformacija UFC-ovog prvaka: Nakon borbe se za nekoliko dana udebljao 15 kg

K. H.
Aljamaine Sterling (Foto: Twitter)
Aljamaine Sterling (Foto: Twitter)
MMA borac Aljamaine Sterling objavio je snimak na kojem je prikazao na koji način je za nekoliko dana dobio čak 15 kilograma.

Nakon borbe u kojoj je pobijedio Henryja Cejuda i obranio titulu u bantam kategoriji, Sterling je pokazao na koji način se opustio nakon izazova koje je prevazišao i koliko je zapravo uživao u životu, što je za posljedicu imalo debljanje od čak 15 kilograma.

Kako navode mediji specijalizovani za borilačke sportove, Sterling je veliki ljubitelj hrane i nakon što je borba završila te nije imao nikakve profesionalne obaveze, odmah je s prijateljima otišao u italijanski restoran u kojem je "nije prestajao" s različitim obrocima.

I s tim nije završio, već je narednih dana konstantno uživao u omiljenoj hrani, a za nekoliko dana dobio je čak 15 kilograma. Nema sumnje, uz naporne treninge te "probušenu kašku", na što je sigurno navikao u životu, za samo nekoliko sedmica opet će doći u svoju formu

Sterling je američki profesionalni MMA borac, a rođen je 31. juna u Uniondaleu u saveznoj državi New York, a za UFC je potpisao 2014. godine, a u karijeri su ga proslavile pobjede protiv Coryja Sandhagena, Pedra Munhoza i Codyja Stamanna.

Prvu UFC-ovu titulu u bantam kategoriji osvojio je 2021. godine, nakon pobjede protiv Petra Yana. Na društvenim mrežama često promoviše borbu za jednakost i pravdu u MMA svijetu.