U dvorani Mirza Delibašić
209

Noć borbi u Sarajevu: Potvrđen fight card za K-1 WGP, održat će se i "turnir osmorice"

D. B.
U subotu 29.juna u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu bit će održan borilački događaj K-1 WGP.

Na ovom događaju će učestvovati borci iz Bosne i Hercegovine, njih ukupno deset, a predvode ih svjetski WKU prvak Mesud Selimović i Haris "Brko". Biber. Preostalih 16 boraca u ring u Skenderiji dolazi iz 12 zemalja, iz Turske, Luksemburga, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Italije, Surinama, Srbije, Slovačke, Maroka, Grčke i Hrvatske.

"Ovakav fight-card u BiH još nije viđen. U ringu ćemo gledati sve najbolje što ima naš kickboks, a iz inostranstva nam dolaze super atraktivni borci koje su u svojim karijerama nastupali u ringovima širom svijeta. Meni ne preostaje ništa drugo nego da pozovem sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu u Skenderiju i uživaju u nezapamćenom kickboxing turniru", izjavio je proslavljeni bh. borac Dževad Poturak, koji je K-1 promotor za jugoistočnu Evropu.

Posebnu pažnju privlači fight-card za turnir osam teškaša, koji će se po K-1 pravilima kroz četvrtfinale, polufinale i finale boriti za naslov pobjednika i plasman na veliko K-1 WGP finale u Tokiju. Borci poput Kadira Yildirima (Turska), Tomaša Hrona (Češka), Claudija Istratea (Italija), Nidala Bchirija (Maroko), Balinta Ladovera (Mađarska), Miroslava Vujovića (Crna Gora), Ivana Barteka (Slovačka) i Danila Tošića (BiH) dolaze u Sarajevo kako bi u ringu ostavili posljednju kap krvi i znoja i izborili put u Japan.

"K-1 sistem turnira je spektakularan i publika može samo uživati. Borci trebaju biti maksimalno spremni, jer za jednu noć finalisti imaju po tri meča, što je veoma iscrpljujuće i najčešće najbolje pripremljeni borac odnosi pobjedu. Zbog toga treniram jače nego ikad, želim pobijediti pred domaćom publikom i izboriti nastup u Tokiju. To je prilika koja se ne nudi svaki dan", rekao je Tošić.

Finale prije finala će se održati dva meča. Haris Biber će odmjeriti snage s Mihailom Ćulafićem iz Crne Gore, dok će Mesud Selimović za protivnika imati Ernesta Dupljaka, koji nastupa pod zastavom Luksemburga.

Ništa manje atraktivne nisu ni super borbe prije polufinalnih K-1 mečeva, u kojima se sastaju Lazar Tatić (Srbija) – Benjamin Poturak (BiH), Ferhat Arslan (Turska) – Albert Ugrinčić (BiH) te Jahfaro Gezius (Surinam) – Teo Mikelić (Hrvatska).

Turnir će uvodnom borbom otvoriti Nemanja Ilić i najmlađi učesnik turnira, 14-godišnji Isa Zildžić. U ringu ćemo vidjeti još jednog talentovanog bh. borca Nura Velagića, koji će za protivnika imati Grka Savvasa Kagkelidisa. Prije starta prvog kruga K-1 turnira očekuje nas okršaj Crnogorca Lazara Klikovca i Sarajlije Sanjina Alihodžića, profesionalnog prvaka Evrope u PRO AM WFCA verziji.

Ulaznice za K-1 WGP u Sarajevu mogu se kupiti online (tribina - 25KM , 50KM – teleskop i 100 KM – VIP).