Pobjedu posvetio BiH
65

Pogledajte fantastičan nokaut Harisa Bibera protiv višestrukog prvaka Hrvatske

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih kickboksera Haris Biber sinoć je nokautirao i savladao višestrukog prvaka Hrvatske Ivana Čuklina pred njegovom domaćom publikom u Šibeniku.

Sarajlija je nastupio u Golden Fight 6 eventu održanom u Sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku, a rival mu je bio domaći borac Ivan Čuklin, iskusni borac koji je u profesionalnoj karijeri do sinoć imao omjer 5:2.

Biber je borbu prihvatio samo četiri dana prije njenog početka, a iako nije imao vremena za pripremu, borbu je dočekao u odličnoj formi i to je uspio pokazati i u ringu.

Od samog starta borbe naš kickbokser je krenuo agresivno, tri puta je srušio domaćeg borca, a trećom prilikom nije bilo povratka za Čuklina te je uzdrman morao završiti borbu. Nokaut se dogodio već u prvoj rundi.

Pobjedu je emotivnim riječima posvetio Bosni i Hercegovini, koja je pogođena teškim poplavama riječima: "Mi smo jak narod, izdržat ćemo i ovo".

"Prihvatio sam borbu samo četiri dana pred meč protiv Ivana Čuklina u Šibeniku, borca iz teže kategorije na priredbi Golden Fight 6. Iako nisam imao puno vremena za pripremu, bio sam u formi i uspio sam da se fokusiram. Pobijediti nokautom u prvoj rundi je uvijek lijepo i velika je stvar za mene. To mi je dodatna motivacija da nastavim sa treninzima i spremam se za nove izazove", rekao nam je Biber nakon borbe.

Vremena za odmor nema, već će Biber početkom novembra imati novu borbu na Enfusion eventu u nizozemskom Dordrechtu.