K-1 World Grand Prix
91

Postavljen ring u dvorani "Mirza Delibašić", Erol Zimmermann stigao u Sarajevo

N. K.
Atmosfera uoči K-1 World Grand Prixa u Sarajevu se zahuktava, a danas je u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao prvi dio delegacije K-1 iz Japana, a također doputovao i legendarni Erol Zimmerman.
Nizozemski borac svojevremeno se proslavio osvajanjem šampionskih pojasa u K-1, Gloryju, Superkombatu i brojnim drugim organizacijama. U kickbox karijeri je ostvario čak 85 pobjeda, od čega 49 nokautom, a danas uživa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, posebno u domaćoj kuhinji. Zimmerman je sve vrijeme velika podrška Bh.machini Dževadu Poturku u organizaciji ovog događaja.

"Odlično se osjećam u Sarajevu i tu sam da podržim mog brata Harisa Brku Bibera koji će se boriti u subotu. Koliko sam vidio organizacija je savršena i pozivam sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu na K-1 WGP jer je sigurno da će te noći uživati u vrhunskim borbama", rekao je Zimmerman.

"Erol Zimmmerman nije jedina velika svjetska zvijezda koja će ove sedmice doći u naš grad. K-1 WGP je privukao 'kremu' svjetskog kickboxa. Stižu nam između ostalih i slavni Mike Passenier "Big Mike", trener Badr Harija, Gokhan Sakija i puno drugih velikih šampiona, mnoštvo bivših i sadašnjih zvijezda ovog sporta, što Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu svrstava u centar zbivanja. Ovo što ćemo vidjeti u subotu još nije viđeno u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, dolaze nam rukovodeći ljudi K-1 organizacije, mečeve će suditi legendarni sudija Otsushi Onari, spektakl je zagarantovan", rekao je Poturak.

Ulaznice za K-1 World Grand Prix mogu se kupiti na platou Skenderije i putem platforme event.ba (tribine – 25 KM, teleskop – 50 KM, VIP – 100 KM).

U međuvremenu sarajevski hram sporta, dvorana "Mirza Delibašić" je dobila potpuno novi izgled. Središte dvorane sada zauzima ring u kojem će u subotu snage odmjeriti najbolji kickboxeri iz ovog dijela svijeta.

K-1 WGP održat će se u subotu od 18:00 sati u dvorani "Mirza Delibašić". Vidjet ćemo 17 fantastičnih borbi u kojima će nastupiti 10 najboljih boraca iz Bosne i Hercegovine i 16 boraca koji dolaze iz 12 različitih zemalja. Poseban spektakl bit će K-1 turnir osam teškaša, a borac koji nakon četvrtfinalnih, polufinalnih borbi i finala bude pobjednik izborit će nastup na K-1 Svjetskom finalu u Tokiju.